Des del 1905 que l’Ateneu Santboià va adquirir el seu nom i va consolidar la seva programació i el seu esperit de difusió cultural han passat moltes coses. Va arribar al seu punt d’esplendor màxim, va acollir grans artistes de l’època, va ser fiscalitzat per una dictadura feixista, va patir l’abandonament de les institucions, va ésser objecte d’especulació immobiliària, va ser ocupat i reomplert de vida i va perdre espais pel deteriorament. Tanmateix, també ara passen coses.

És un espai que acull programació per xics i grans, difonent la cultura com fa cent anys. A més, des de fa gairebé un any viu un projecte d’autoconstrucció que s’està duent a terme a La Terrasseta amb el treball de les voluntàries que s’hi deixen la pell. I és que, d’ençà que un grup de joves el va ocupar i començar a obrir a les santboianes de nou, no ha deixat de créixer i no son poques les persones que hi aporten el seu gra de sorra a través de l’Assocació Amics de l’Ateneu, que neix amb el clar propòsit de mantenir-lo viu.

És per aquestes raons i un bon grapat més que Gent de Sant Boi apostem fermament per un model autogestionat a través d’aquest col·lectiu per tal que la llibertat i l’horitzontalitat que l’han caracteritzat històricament es segueixin estenent any rere any, com a mínim, durant un segle més.

[Maig] Defensem l’Ateneu!