La CUP de Sant Boi i Esquerra Republicana trenquen negociacions per la candidatura a les eleccions municipals del 2019

Després de gairebé 4 anys a l’Ajuntament, la CUP Sant Boi va veure la necessitat de que la unitat popular presentés una alternativa de govern als 40 anys del PSC. La ciutat necessita un canvi que generi profundes transformacions a favor de la classe treballadora, i és per això que, des de fa mesos, la CUP Sant Boi treballa per tal d’oferir una alternativa electoral a l’alçada de les necessitats de la ciutat. Dins d’aquest treball, l’assemblea local de la CUP a Sant Boi va veure amb bons ulls la proposta que Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Boi (ERC-Sant Boi) va fer, pel tal d’explorar formes de col·laboració de cara a les properes eleccions municipals, el maig del 2019.

La CUP Sant Boi va accedir a participar d’aquest espai, ja que la relació amb ERC-Sant Boi dins l’Ajuntament  ha estat molt fluïda, i s’ha treballat de manera conjunta en moltes i diverses ocasions (imPuríssima, 1 d’octubre…). D’altra banda, els posicionaments de les dues forces d’oposició als Plens Municipals han estat molt sovint coincidents.

La CUP Sant Boi doncs va entomar aquesta proposta i va consensuar, de manera decidida i pensant sempre en la unitat popular, començar a treballar en pro d’una candidatura de l’esquerra transformadora i independentista. Des de la CUP Sant Boi es va apostar per construir una candidatura des de baix, deixant enrere les formes de la vella política i d’una manera compromesa amb el canvi en les condicions de vida dels santboians i santboianes.

Després de mesos de treball conjunt, reunions i molt bones sensacions, les dues forces polítiques ja havien consensuat (si més no de manera provisional) el model organitzatiu, una primera idea de llistes i els punts claus del programa.

Des de la CUP Sant Boi es va decidir cedir el cap de llista a ERC-Sant Boi, i que per tant fos aquesta força qui fes una proposta de lideratge.

Des de la CUP Sant Boi es va renunciar, en pro de facilitar els acords, a la marca Poble Actiu (coalició supramunicipal de la CUP per a la Diputació deBarcelona), valorant la necessitat d’un canvi transformador i d’esquerres a la ciutat per sobra de les polítiques a la Diputació.

L’assemblea de la CUP Sant Boi es mostra sorpresa quan, a una reunió a principis d’octubre, i després de més d’un mes sense cap tipus de notícia per part d’ERC-Sant Boi, aquesta organització imposa una nova condició per participar a la candidatura de la unitat popular, exigint que  la candidatura conjunta es presenti sota la seva marca a la Diputació de Barcelona. De no acceptar aquesta condició, ERC-Sant Boi veu molt difícil que el diàleg arribi a bon port. En aquesta mateixa reunió s’exposa que tots aquells preacords als que s’havia arribat, tant anivell de llistes, organitzatius i programàtics, queden en dubte. ERC-Sant Boi tampoc no planteja cap contraproposta.

Dues setmanes més tard, la CUP Sant Boi constata a través de converses amb altres assemblees de la CUP arreu del territori, que l’estratègia que ha seguit ERC-Sant Boi l’han seguida moltes altres seccions locals d’ERC arreu.

A darrera hora, després de mesos de diàleg, ERC-Sant Boi ha decidit trencar la taula perquè no vol renunciar als diners, càrrecs i poder que actualment tenena la Diputació, prioritzant aquest fet sobre els interessos propis de laciutat. Després de múltiples propostes per part de la CUP Sant Boi, ERC Sant Boi s’ha limitat a exigir una dissolució de facto de la CUP Sant Boi i la seva integració en el projecte d’ERC-Acord Municipal. Aquesta directiva parteix de l’estructura nacional d’ERC i la secció local d’ERC-Sant Boi decideix acatar-la.

La CUP –Sant Boi vol manifestar que encara creu en el projecte de la unitat popular per tal de transformar la ciutat. Creu que cal plasmar a nivell electoral un espai social i polític existent a la vila, que defensa,  des del republicanisme, els drets de la classe treballadora, de les dones, les persones LGBTI, de les persones migrades i del conjunt del poble de Sant Boi, un espai electoral capaç d’interpel·lar a totes aquelles persones que, des de baix i a l’esquerra, volen fer fora un PSC clientelar i corrupte que el 2019 farà 40 anys que governa la nostra ciutat, molt sovint de la mà d’ICV.

La CUP Sant Boi no es resigna a que, un altre cop, la vella política, els càrrecs i els diners s’imposin davant els interessos de la majoria. ERC-Sant Boi ha decidit no sumar esforços conjunts per a que el mes de maig de 2019 sigui el final del govern del PSC a Sant Boi, a canvi de mantenir la seva quota de poder a la Diputació de Barcelona i al Consell Comarcal del Baix Llobregat. La CUP Sant Boi seguirà treballant per construir una alternativa real, des de dins i fora de les institucions, a aquest sistema que tanta desigualtat i tant mal genera. I és que la CUP Sant Boi no renunciarà mai a la unitat popular i la democràcia. Esperem que ERC-Sant Boi reflexioni i, tot i no sumar ara a la unitat popular, ho faci un cop hagin passat les eleccions. La CUP Sant Boi seguirà treballant, en definitiva, per aquesta unitat tant necessària del republicanisme d’esquerres, transformador i feminista.

Entre totes i per a totes:

Independència.

Socialisme.

Feminisme.

Països Catalans.

CUP Sant Boi,

28 de novembre del 2018.

Sant Boi de Llobregat, Països Catalans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.