LA IMPURÍSSIMA FA UNA PAUSA

El projecte de la Impuríssima va néixer com una forma de retornar el sou de les regidores de Gent de Sant Boi – CUP a la població a través de propostes culturals en les festes de tardor de la vila. El primer any es va dur a terme en solitari però a partir del segon any es va obrir a altres espais polítics que comparteixen la mateixa filosofia de projecte. Esquerra Republicana hi ha participat a les darreres dues edicions, així com col·laboracions puntuals d’altres espais socials i polítics com el CDR, Arran o el cercle de Podem.

Han estat tres edicions molt emocionants, on hi han tingut cabuda multitud de sensibilitats i lluites compartides: Des de l’antifeixisme amb Jordi Borràs o David Karvala fins la lluita feminista amb On són les dones. Des de ponents internacionals com el diputat del Sinn Feinn Barry McElduff fins a activistes locals vinculats a l’Ateneu Santboià o a la defensa del Parc Agrari. I, sobretot, la representació de la classe treballadora amb el Sindicato Andaluz de Trabajadores, Portuaris, USTEC, CGT i COS.

Igualment, no han estat pocs els grups que han passat pel nostre escenari com Crit de lluita, The Cabrians, Jolly Roger Band, Doy Tolls, S’Temple Bar o Antipàtiks. Recordem amb especial estima la llarga llista de grups locals que han apostat per aquest projecte des del primer minut, que sempre ens faciliten la feina i que molt sovint ens han donat un cop de mà. La Impuríssima sempre serà un espai sobretot dedicat a vosaltres, les santboianes que poseu la banda sonora al dia a dia dels vostres veïns.

Amb tot aquest bagatge, amb l’aprenentatge i l’esforç compartit, lamentem anunciar que aquest any no participarem de l’envelat de la Puríssima. El projecte de la Impuríssima es veu interromput en el seu format habitual per una raó ben trista: Al maig de 2019 hi ha eleccions i aquest any dues formacions polítiques més, Ciutadans i ICV-EUiA-Comuns, han demanat aquest espai. No cal un anàlisi gaire acurat per adonar-se que un espai obviat durant els tres anys anteriors de cop, a cinc mesos de les eleccions, s’ha convertit en un espai cotitzat per començar la campanya electoral. Davant aquesta situació hi ha dues importants raons per les quals hem decidit interrompre un projecte ja consolidat:

En primer lloc, la Impuríssima no era un espai amb vocació electoralista, era un espai pensat en retornar en forma de gaudi a la població allò que creiem que els pertany. És evident que, amb un total de quatre formacions polítiques front a tres entitats culturals, la plaça Agricultura es convertiria en un trist espai de captació de vots i exhibició de sigles i banderes. Creiem que, per mantenir intacte l’esperit que ens va dur a treballar de forma voluntària en un envelat ple de cultura popular i per denunciar l’oportunisme d’aquells que busquen protagonisme a tota costa, cal donar un pas al costat temporal i no participar d’aquest circ electoral depredador.

En segon lloc cal destacar que la Impuríssima ha estat i serà sempre un espai antifeixista, on no tenen cabuda les habituals exaltacions franquistes que es donen allà on Ciutadans decideix dur el seu discurs d’odi. Si ja l’any passat vam viure la presència de provocadors i actes vandàlics al nostre espai en format d’arrencada de banderes i pintades, aquest any, amb la presència purament electoralista i oportunista de Ciutadans, no tenim dubte que les trobarem incrementades. Volem combatre el feixisme a cada pam del poble però no creiem que tinguem la legitimitat d’embafar una festa tan treballada per entitats que any rere any hi participen amb il·lusió i estima. Són voluntàries, no soldats d’una guerra no escollida, i es mereixen gaudir de la Puríssima sense veure’s involucrades en altercats provocats pels hereus de l’horror.

Instem al conjunt de santboianes a no caure en aquest parany que vol enfrontar a unes contra altres per esgarrapar vots, la Puríssima és una festa de totes, especialment de qui treballa any rere any per fer de cada edició una ocasió única i especial.

Ens acomiadem amb un fins aviat i amb la certesa que la nostra decisió garanteix l’objectiu final: que la Impuríssima sigui sempre vostra.
Screenshot_20181107-175236_Gallery.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.